Wetgeving Brandwerende Deuren  thumbnail

Wetgeving Brandwerende Deuren

Published Aug 01, 23
4 min read

Verhuur SchuimblussersVoor toepassing van brandslanghaspels in gebouwen worden richtlijnen gegeven in NEN 1006 en in het Bouwbesluit art. 6. 28. Deze richtlijnen bevatten gegevens over afmetingen van de brandslang en de straalpijp, het aantal en de plaats van de brandhaspels en aan het waterleidingnet te stellen eisen. Gebouw Onderverdelen In Compartimenten. Voor elk te bouwen gebruiksfunctie wordt tenminste één brandslanghaspel geëist per onderstaande grenswaarden.

ALL FIRE SECURITY

Risquons-Toutsteenweg 536, 7700 MOESKROEN
+32 (0)56 42 32 29
Klik hier voor meer

Deze eisen voorkomen brand, brandgevaar en ongevallen bij brand. Bij het ontwerp van het gebouw moet rekening gehouden worden met eventueel benodigde sparingen voor de plaatsing van de brandhaspels of haspelkasten. De onderconstructie dient voldoende stevig te zijn om een solide bevestiging van de haspels te verzekeren. De plaats van de haspels dient ten allen tijde vorstvrij te zijn.

De situering dient zodanig te worden opgelost, dat de slang in elke voorkomende richting ongehinderd uitgerold kan worden. In industriële processen kan op de werkvloer dagelijks behoefte zijn aan (warm) water toevoer, zonder dat er sprake is van brand. Hiervoor zijn ook waterhaspels op de markt. Brandslanghaspels moeten voldoen aan Kiwa BRL-K643, gekeurd zijn volgens NEN-EN 671-1 (Oplossingen Deurmagneten) en moeten voor verhandeling op de Europese markt aanvullend voorzien zijn van een CE markering. Is een rookmelder verplicht voor de brandverzekering?.

Indien deze druk niet beschikbaar is, moet een drukverhogingsinstallatie worden aangebracht. Gecertificeerde Zwenkbare Brandhaspels. Omdat het water in de brandslangen zelden in beweging komt, is de kans op legionella besmetting aanwezig. Om ervoor te zorgen dat eventueel besmet water niet terugloopt in het drinkwaternetwerk van het gebouw, kan als terugstroombeveiliging een keerklep worden geplaatst.

Eén persoon kan de brandslang bedienen. De toevoerafsluiter moet altijd permanent geopend zijn, zodat na het uitrollen van de slang bij het openen van de straalpijp altijd water ter plekke is. Bovendien wordt uitdroging van de slang voorkomen. Nadeel van het onder druk staan van de slang is dat bij het bezwijken van de slang, bijvoorbeeld als gevold van verkeerd oprollen, grote waterschade kan ontstaan.

NEN-EN 671-3 moet worden aangehouden voor het onderhoud van brandslangen en brandslanghaspels - Brandblussers. Regelmatig moet de gebruiker controleren of de brandslanghaspel en de brandslang nog in goede staat verkeren. Als de slang een craquelé oppervlak vertoont, moet deze vervangen worden;Jaarlijks moet een standaard onderhoud worden gepleegd aan de brandslanghaspel;Iedere 5 jaar moeten de brandslangen worden getest op de maximale werkdruk (10-12 bar).

Onderhoud Brandwerende WandenWilt u een Met een brandhaspel haalt u een prima brandveilig. Brandweermateriaal blusmiddel in huis: water. Met behulp van water kunnen beginnende branden geblust worden. Als u een kopen wilt, houd dan wel in het achterhoofd dat water alleen een geschikt blusmiddel is voor branden met brandklasse A - Aanbod Poederblussers. Dit betekent dat een in te zetten is om vaste stoffen zoals textiel, hout en papier te blussen - Brandblusser Met Intern Drukpatroon.In dat geval zorgen andere brandblussers zoals schuimblussers of CO2 blussers voor betere brandpreventie. Het voordeel van een brandhaspel is dat deze wordt aangesloten op het waterleidingnet waardoor u te allen tijde toegang hebt tot een blusmiddel dat altijd op voorraad is - Brandwerende Voorzetwanden. De ideale situatie is wanneer met een brandhaspel iedere plek in een gebouw bereikt kan worden.

De waterstraal van brandhaspels hebben een worplengte van vijf meter. Het is belangrijk om brandhaspels zo dicht mogelijk bij uitgangen en nooduitgangen op te hangen. Op deze manier kan de vluchtroute brandvrij gehouden worden. Daarnaast kunnen mensen de volgen en komen zo automatisch bij een uitgang uit. Vaak worden er in een gebouw meerdere brandhaspels geplaatst omdat er in ieder brandcompartiment een brandhaspel te vinden moet zijn.

Daarnaast moeten ook aan een aantal eisen voldoen. Zo mag een brandslanghaspel niet in een vluchttrappenhuis geplaatst worden. De slang moet verbonden zijn met de drinkwatervoorziening van het complex en mag niet langer zijn dan 30 meter - Advies & Expertise. Tevens moet een brandslaghaspel een waterdruk hebben van minimaal 100 k, Pa en een wateropbrengst van minimaal 1,3 m3/uur.

Alle brandslanghaspels in ons assortiment voldoen aan de eisen van de EN, KIWA en de CE-norm. Daarnaast zijn de brandhaspels aan de binnenkant geheel gemaakt van messing en zijn de afsluitingen eenvoudig te vervangen – wat doorgaans na vijf tot tien jaar dient te gebeuren (Leveranciers Onderhoud Persslangen). Brandslanghaspels kopen bij Brandblusser XL kan online en is heel gemakkelijk (Brandveiligheid).

Latest Posts

Alarmsystemen En Deursloten Met Domotica

Published Jan 11, 24
5 min read

Installatie Brandwerende Poorten

Published Aug 01, 23
10 min read